Ibland bjuder livet på snabba vändningar och så plötsligt har förändringens vind fångat just mig och för mig 100 mil hemifrån till nya spännande möjligheter. Långt ifrån min underbara familj och vänner kommer jag att skapa mig en helt ny tillvaro som jag mer än gärna vill dela med mig av!




söndag 8 januari 2012

Att bo i en kartong

Nu börjar det igen - att bo inpaketerad i kartonger. Senast vi bodde så var ganska precis ett år sedan, och det är väl tur att vi sparade alla flyttkartongerna för de kommer väl till pass nu. (Efter denna flytt kan jag dock säga att kartongerna åker i soporna, för oj vilken plats de tar för förvaring).

Morgonen har bestått av packning. Tre fyllda kartonger, julkartongen samt en liten låda med toalettartiklar är nu packade och står fint i ena hörnet av vardagsrummet i väntan på transport. Eftersom det är så få kartonger ännu märks de inte av och stör inte så mycket, men ju fler de blir desto jobbigare blir det att röra sig i lägenheten - vet jag vis av erfarenhet. Lika förvånad blir jag varje gång jag packar prylar - jösses vad saker man samlar på sig. Bra att ha saker, men ändå! Hur rymtes allt detta i ett släp ned hit i fjol? Det är för mig en gåta....

När man plockar bort saker man inte använder, men som ändå fyller en funktion som "mysfaktor", inser man hur tomt det blir utan dessa små mysförhöjande, egentligen helt onödiga, prydnader. Några foton, lite ljus, ramar, krukor, stenar.....allt det där som gör ett hem till ett hem. Det ser lite kalt ut men mina tankar är redan i det nya huset och hur fint det kommer att bli där. Skönt också att snart få plats för ALLA våra saker och därmed slippa rota runt i flyttkaronger efter vinterkläder/sommarkläder samt andra viktiga prylar som inte används så ofta och därför inte fått plats i lägenheten utan förvarats i....kartonger....ute i förrådet. Om tre veckor går flyttlasset. Tiden kommer springa iväg!

Mamma åkte hem idag vilket alltid är lika jobbigt. Det är så roligt med besök hemmifrån, från både familj och vänner. Jag önskar att ni alla där hemma bodde lite närmare - varför har ni bosatt er så långt bort från oss?......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar