Ibland bjuder livet på snabba vändningar och så plötsligt har förändringens vind fångat just mig och för mig 100 mil hemifrån till nya spännande möjligheter. Långt ifrån min underbara familj och vänner kommer jag att skapa mig en helt ny tillvaro som jag mer än gärna vill dela med mig av!




fredag 16 november 2012

8 tips till bussåkare

1. När du stiger på bussen, se till att ha betalkort eller busskort redo och klar.

2. När du väljer plats i bussen: sätt dig inte i sätet framför någon annan och fäll ned sätet till liggande position om bussen knappt håller 5 personer.

3. När du pratar i telefon, tänk på att hålla rösten nere - alla är inte intresserade av ditt jobbsnack eller partysnack.

4. Likaså om du lyssnar på musik via hörlurar. Alla vill inte lyssna på din hårdrocksmusik så håll nere volymen. Det är dessutom tanken med hörlurar: att bara du ska höra musiken.

5. Bestäm var du ska sitta - byt inte säten fram och tillbaka under bussresan.

6. Om bussen är full och du måste sitta bredvid någon annan, tänk på att alla inte är lika sociala och vill prata om dagen upplevelser med en vilt främmande människa.

7. Om bussen är full och du måste sitta bredvid någon annan, tänk då på att inte bre ut dig så att den andre personen blir inträngd intill fönstret.

8. När du ska kliva av bussen: använd STOPP knappen så chauffören vet att du ska av även om hållplatsen är "centrum", "stationen" eller någon annan lite större hållplats.

Efter en ytterligare en vecka på bussen........

1 kommentar:

  1. 1.Vem bryr sig? Du kan ju ändå inte åka med om du inte betalar. Betala kontant, med kort eller något annat så kommer du hem.
    2.Skit i vad andra tycker, det är bara att fälla ned sätet oavsett hur många som har betalt. Visst hade du också betalat?
    3.Oops, vad det finns många som är intresserade av ditt privatliv. Prata högre!
    4.Alla vill väl bli mer förkovrade i musikens värld - spela mer!
    5.Byt säten ofta - det stimulerar din egna blodcirkulation men även medresenärernas hjärnceller.
    6.Du behöver inte delge din medresenär om dagens händelser, prata om gårdagens händelser!
    7.Nu kanske det är dags att börja fundera på vad du äter?!
    8.Ibland räcker det med ett leende eller en blink så hamnar man på det ställe som man önskar, oavsett var!

    Lycka till i nästa vecka på dina bussturer!

    SvaraRadera